Analiza uspjeha | Mentalni Trening

Uvod:

Bok svima! Mi smo AVI Media i s ponosom vam predstavljamo rezultate naše suradnje s nevjerojatnim timom Mentalnog Treninga. Ova grupa vrijednih psihologa pruža podršku pojedincima da postanu najbolja verzija sebe kroz osobni razvoj, u sportu i poslovnom vodstvu. Osim širokog spektra mogućnosti usluga, doprinose razvoju široke populacije kroz knjige i online edukacije.

Krenuli smo u ovaj proces s Mentalnim Treningom u jesen 2023. Uočili smo da su tijekom suradnje s drugim agencijama imali izazove s marketingom i oglašavanjem, što je rezultiralo manjom prodajom u odnosu na njihov sveukupni potencijal.

Što smo mi učinili?


📈 Unaprjeđenje marketinških i oglašavačkih aktivnosti:
• Kontinuirano smo radili na optimizaciji kako bismo povećali ukupnu prisutnost Mentalnog Treninga u digitalnom svijetu.


🖥 Web optimizacija:
• Aktivno smo sudjelovali u vizualnom i sadržajnom poboljšanju njihove web stranice, prilagođavajući je suvremenim trendovima.


🌐 Društvene mreže:
• Povećali smo komunikaciju kroz učinkovite strategije na društvenim mrežama, s ciljem maksimalnog iskorištavanja online prodajnih mogućnosti.


💬 Odnos s klijentom:
• Igor Čerenšek, vlasnik tvrtke, prepoznao je našu predanost i želju za stalnim učenjem. Bili smo neprestano dostupni, pružajući redovite povratne informacije i izvještaje.

Ciljevi i rezultati:


🎯 Početni cilj:
• Stabilizirati prodaju i ostvariti naredni napredak kroz vrijeme.

Rezultati:
• Rezultati su premašili sva očekivanja! Prodaja je povećana za pet puta u odnosu na ranije aktivnosti već u prvom mjesecu naše suradnje.

💡 Više od financijskog napretka:
• Za Mentalni Trening, to nije bio samo financijski napredak, već i prilika da žive svoju vrijednost i tako budu dostupni još široj populaciji.

📖 Priča iza uspjeha:
• Ova priča nije samo o uspješnoj suradnji, već i o prevladavanju sumnji koje su nastale posljedicom prijašnjih negativnih iskustava. Pokazali smo da s pravim pristupom, čak i kada vam se kaže da je mala vjerojatnost uspješnosti u tom području, možete postići sasvim suprotno. 

Što slijedi?

U ovom prikazu suradnje detaljno ćemo vas provesti kroz sve korake našeg procesa. Od oglasa, web stranice, do komunikacije s korisnicima i još mnogo toga.

Nastojat ćemo vizualno obogatiti našu priču s primjerima i slikama da dobijete bolji uvid u sam proces.

Izazovi, posljedice i novi počeci


🚧 Izazovi s kojima se Mentalni Trening suočavao:


• Članovi Mentalnog Treninga neprestano su tražili mogućnosti za napredak: od sadržaja, načina prodaje do oglašavačkih materijala.

• Komentari od strane prijašnjih suradnji s agencijama su bili da značajno povećanje prodaje i širenje dohvata, nažalost, neće biti mogući zbog prezasićenosti tržišta.


⚠️ Posljedice ovih izazova:


• Manja prodaja i smanjena dostupnost Mentalnog Treninga široj zajednici.

• Manje pojedinaca je imalo pristup njihovim resursima, edukacijama i uslugama, što je smanjilo njihovu mogućnost da pruže podršku u unapređenju mentalnog zdravlja većem broju ljudi. 


🔄 Što su pokušali?

• Pokušavajući prevladati ove izazove, Mentalni Trening je prema preporukama prethodnih suradnji pristupio različitim metodama oglašavanja, ali gotovo bez strukturiranog i strateškog pristupa od strane istih.

• U nadi da će na kraju doći do povećanja uspješnosti, vođeni su pogrešnim smjernicama poput ulaganja većih novčanih sredstava koja će navodno napraviti pozitivnu promjenu.


🌱 Što su očekivali od suradnje s nama?

• Kada se Mentalni Trening prvi put obratio nama njihova očekivanja bila su u skladu s prethodnim znanjem i iskustvima, ali s jasnom željom za napretkom.

• Svjesni da u prvim mjesecima suradnje ne mogu očekivati značajnije povećanje performansa, bili su pozitivno iznenađeni postignutim.

• Rezultati koje smo postigli zajedno nadmašili su sve inicijalne projekcije.

1. Optimizacija opisa u oglasima: Unapređivanje poruke za povećani CTR

🚧 Izazov:
Susreli smo se s opisima za oglase koji su bili prejednostavni s nedovoljnom komunikacijom za akcijske korake publike.

🧠 Strategija:
Usvojili smo strukturu pisanja opisa za oglase koja prikuplja pažnju i vodi publiku kroz priču sve do konkretnih koraka akcije. Naš fokus bio je na komunikaciji koja drži pažnju čak i kroz duže tekstove, koristeći taktike koje dodatno potiču klikove.

🏆 Rezultati:
Ne samo što smo povećali CTR (Clickthrough rate), nego smo smanjili troškove oglašavanja, dok istovremeno komuniciramo ključne poruke koje su rezultirale većim brojem prodaja i ostvarili smo bolji povrat na uloženo.

Struktura koju mi koristimo:

1. Hook


• To je prva stvar koju će ljudi pročitati, a ima važnu ulogu: navesti ljude da nastave čitati.

• Cilj je da izazovemo znatiželju u kupcu.

• Hook može biti dramatičan, kontraintuitivan, emocionalan ili čak uvredljiv. Glavna stvar je da motiviramo čitatelja da… nastavi čitati.


2. Benefit

• Iznosi glavne prednosti proizvoda ili usluge.

• Odgovara na pitanje "Kako će ovo koristiti meni?"

• Da se oglas odnosi na proizvod za njegu kože, ovdje bismo objasnili koliko dobro proizvod hidratizira kožu – i zašto.


3. Differentiator

• Ono što naš proizvod/uslugu čini jedinstvenim u odnosu na konkurenciju.

• Iznosi specifične karakteristike, kvalitete ili aspekte ponude koje nas izdvajaju od konkurencije.


4. Scarcity/Justification

• Stvara osjećaj hitnosti ili potrebe za brzom akcijom.

• Može se odnositi na ograničenu ponudu, vremenski ograničenu ponudu ili posebnu priliku.

• Justification daje razloge zašto bi netko trebao djelovati odmah (npr. "Ne propustite ovu priliku jer...").


5. CTA (Call To Action)

• CTA je jednostavan: dajete razlog ljudima da kliknu na link do vaše web stranice.

• Može biti "Kupi sada", "Prijavi se", "Saznaj više" itd.

2. Optimizacija vizuala u oglasima: Ojačavanje vizualne komunikacije

🚧 Izazov:
Vizuali za oglase su bili bez snažne komunikacijske komponente i direktne poruke, uz estetske izazove u bojama i dizajnu.

🧠 Strategija:
Uvedena je direktna komunikacija kroz vizuale te osnaživanje estetike boja i tematske prilagodbe vizuala kako bismo dodali dodatnu dimenziju komunikaciji.

🏆 Rezultati:
Ne samo da smo povećali CTR (Clickthrough rate) i smanjili CPC (Cost per Click), već smo omogućili lakšu identifikaciju akcijskih koraka za publiku, učinkovito povezujući vizualnu i tekstualnu komponentu poruke.

Što nam je bitno kod vizuala?

1. Prvi dojam


• Koliko brzo vizual privlači pažnju?

• Korištenje kontrastnih boja ili snažnih vizualnih elemenata da odmah privuče oko gledatelja.


2. Poruka na vizualu

• Postoji li jasna poruka koja se prenosi kroz vizual?

• Uključivanje teksta ili grafičkih elemenata koji komuniciraju ključnu prednost ili ponudu.


3. CTA (Call To Action)

• Uključivanje vizualnih elemenata koji potiču korisnike na akciju.

3. Preuređenje web stranice: Fokus na korisničkom iskustvu i konverzijama

🚧 Izazov:
Web stranica je naglašavala tekstualne opise proizvoda/usluga, a premalo interaktivnog sadržaja lakog za konzumaciju potencijalnih korisnika.

🧠 Strategija:
Promovirali smo ključne elemente, olakšali čitanje tekstova, integrirali smo vizualne i interaktivne komponente koje vode korisnika kroz proces od interesa do kupnje.

🏆 Rezultati:
Uz slike web stranica koje demonstriraju razlike, primjećuje se brža i jasnija konverzija posjetitelja u kupce, smanjenje otkazanih košarica, i bolja korisnička iskustva koja vode do povećanja prodaje.

pdf 1
pdf 2

4. Optimizacija Business Managera: Jačanje odnosa s Metom

🚧 Izazov:
Suočavali smo se s čestim odbijanjem oglasa i komunikacijskim problemima s Metom zbog prividnih, ali nepostojećih kršenja pravila.

🧠 Strategija:
Implementirali smo niz malih i velikih promjena, od 2-step-verifikacije i verifikacije domena do verifikacije cijelog Business Managera, stvarajući čvršći odnos s Metom.

🏆 Rezultati:
Nijedan oglas nije odbijen od trenutka implementacije dok je s poboljšanjem u podršci došlo do otvaranja mogućnosti učinkovitijih kampanja, pa time i rezultata u oglašavanju.


🎁Poklon za vas:
Kliknite na gumb Preuzmi poklon! ispod ovog teksta i pregledajte PDF dokument u kojemu se nalazi 5 ključnih koraka koje mi koristimo kako bismo osigurali oglasne račune naših klijenata 👇

Prava strategija, izvanredni rezultati

Dodavanje svih ovih prilagodba o kojima smo pričali rezultirali su 5 puta većom prodajom već u prvom mjesecu suradnje. No, ne želimo samo mi pričati o uspjehu. Pogledajte kratki video gdje Igor Čerenšek, vlasnik Mentalnog Treninga, dijeli svoje iskustvo i rezultate koje smo postigli zajedno:

Zaključak:

Uspjeh kroz inovaciju i transformaciju: Kroz cijeli ovaj proces sa Mentalnim Treningom, zaključili smo da uspjeh dolazi onima koji su spremni uzeti rizik, testirati nove strategije i ne boje se promjena. Slijedeći praktičan, no inovativan pristup, bili smo u mogućnosti kreirati autentičnu transformaciju ne samo u digitalnom svijetu Mentalnog Treninga već i u stvarnom utjecaju koji imaju na živote mnogih. Naišli smo na prepreke i izazove, ali zajedno s Igorom i njegovim timom, uspjeli smo prevladati tržišne mitove i dokazali da strateškim, promišljenim akcijama možemo proizvesti iznimne rezultate.

Više od brojki: Djelovanje AVI Media nije samo usmjereno na brojke i statistike. Mi smo posvećeni stvaranju stvarnih, opipljivih promjena koje čine razliku u životima pojedinaca i zajednica. Povećanje prodaje, konverzija i dosega nisu samo brojke u izvještaju, već uključuju prave ljude čije živote ovi programi, proizvodi i usluge obogaćuju.

Priprema za budućnost: U svijetu koji se konstantno mijenja a tržište iziskuje neprestanu adaptaciju, važno je biti spreman za inovacije, kreativna rješenja i strateško planiranje koje vas vodi prema vašim ciljevima.

Budite inspiracija: Moguće je prekoračiti očekivanja, moguće je ostvariti ono za što mnogi kažu da je nemoguće, i moguće je ostvariti promjenu koja ostavlja trag. Mi smo ovdje da vam pomognemo to učiniti - da zajedno kreiramo još jednu uspješnu priču koja neće utjecati samo na vaš poslovni uspjeh, već i na živote mnogih koji dolaze u kontakt s vašim radom.

Vaša priča, vaša vizija, i vaš utjecaj na svijet mogu biti upravo ono što će inspirirati i motivirati druge da postanu bolja verzija sebe. Ukoliko ste spremni postati kreatori pozitivnih promjena u životima vaših klijenata i zajednice, pridružite nam se na putovanju prema izvanrednim rezultatima.

Neka vaša priča bude sljedeći izvor inspiracije.

Zakažite besplatni poziv s Leonom:

Mi u AVI Media vjerujemo da svaka priča ima moć. Vaša vizija i ambicija zaslužuju platformu koja će ih prezentirati svijetu na najbolji mogući način. A kako bismo to postigli, želimo vam pružiti priliku da osobno razgovarate s našim vlasnikom tima, Leonom Đurijančekom.

Leon kaže:

"Hej, baš mi je drago što ste ovdje! Znate, uvijek me fasciniraju priče iza brendova i ljudi poput vas koji ih vode. Jako me zanima što vas pokreće, koje su vaše ambicije i kako zajedno možemo vašu priču učiniti još sjajnijom u ovom uzbudljivom digitalnom svijetu. Pozivam vas da zajedno provedemo 30 minuta, popričamo bez ikakvih obaveza i istražimo što bismo sve mogli postići zajedno. Veselim se našem razgovoru i vašim inspirativnim mislima!"

Ovaj poziv je idealan za vas ako:

Tick

Istražujete kako se različite digitalne strategije mogu iskoristiti kako bi vam pomogle maksimizirati dobit.

Tick

Želite na pravilan način podesiti proces prodaje, povećavajući tako broj narudžbi i zadovoljstvo klijenata.

Tick

Cijenite suradnju i želite biti dio tima gdje ste vi u središtu svake odluke.

Imate dodatnih pitanja?

Svako pitanje vodi do rješenja. Pošaljite nam vaše upite na info@avi-media.com i zajedno ćemo pronaći odgovore. Vaša znatiželja zaslužuje našu pažnju.

AVI Media